VIZITKA

Evangeličanska cerkvena
občina Bodonci
Bodonci 6
9265 Bodonci
Slovenija
Tel.: 00 386 2 549 10 06
Fax: 00 386 2 549 12 95
E-mail:eco.bodonci@siol.net

MINI ANKETA

Bodonsko cerkveno občino tvorijo verniki iz

» Glasujem    » Rezultati ankete
E-NOVICE

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

NOVICE

Letno srečanje društva INITIATIVE (Frankfurt am Oder)

Letno srečanje društva INITIATIVE

17. 10. 2006


Nemško društvo INITIATIVE, ki združuje majhne in srednje velike podjetnike v Nemčiji ter obenem povezuje le-te s partnerji v Srednji in Vzhodni Evropi, je v času med 13. in 15. oktobrom imelo svoje letno srečanje v mestu Frankfurt (Oder), ležečim na meji s Poljskim mestom Słubice. Udeležilo se ga je 233 udeležencev iz Nemčije ter iz sedmih od dvanajstih držav, v katerih delujejo partnerska društva. Iz našega društva INICIJATIVA Slovenija so bili v Frankfurtu navzoči podjetnik Andrej Cipot in duhovnika Leon Novak ter Simon Sever. V okviru predavanj in diskusij je bil med petkom in nedeljo narejen pogled na prvih deset let delovanja društva, obenem pa so bile začrtane tudi nove smernice delovanja, ki bodo gospodarsko-podjetniško etiko v Nemškem in v ostalih društvih poskušale še bolj približati načelom protestantske gospodarsko-podjetniške etike (vsesplošno odgovorno poslovanje) ter jo tudi z najboljšimi močmi širiti v svojem okolju. Temu so bile namenjene tudi tematske delavnice s temami: »Medsebojna pričakovanja – partnerska društva in INITIATIVE«, »Možne in nujne kooperacije« ter »društvo INITIATIVE se mora razvijati«. Zadnji dan srečanja je bil namenjen skupnemu obisku božje službe ter zaključnemu predavanju »Evangeličanski kristjani v prihodnosti«.
Letos sta bili tradicionalni nagradi za uspešno poslovanje podeljeni gospodu Mártonu Bartha iz Romunije (solastnik in vodja mlekarne v mestu Targu) ter gospe Mari Liguta iz glavnega mesta Latvije - Rige (davčno-svetovalna firma).
Vsi, ki vas zanima delovanje društva INICIJATIVA Slovenija, lahko dobite podrobnejše informacije pri duhovniku mag. Leonu Novaku – eco.ms@siol.net.

 

Duhovnik Novak med vodenjem tematske delavnice

Copyright © ECO Bodonci | production: Creativ, Novi mediji d.o.o. |