VIZITKA

Evangeličanska cerkvena
občina Bodonci
Bodonci 6
9265 Bodonci
Slovenija
Tel.: 00 386 2 549 10 06
Fax: 00 386 2 549 12 95
E-mail:eco.bodonci@siol.net

MINI ANKETA

Bodonsko cerkveno občino tvorijo verniki iz

» Glasujem    » Rezultati ankete
E-NOVICE

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

NOVICE

VABILO: Svečanost konfirmacije

6. 08. 2006

V nedeljo, 6. avgusta, bo v okviru svečanosti konfirmacije med odrasle člane naše cerkvene občine sprejetih 20 mladih vernic in vernikov - 12 deklet in 8 fantov. Konfirmacija (lat. confirmare – potrditev) je svečan obred, ki je obenem zaključek veroučnega poučevanja, pri katerem mladi verniki v starosti od 13 – 14 let pokažejo osnovno znanje nauka evangeličanske Cerkve, prvič uživajo Sveto večerjo in so na podlagi svoje želje in obljube ob navzočnosti svečanega zbora sprejeti med odrasle člane cerkvene občine z vsemi pravicami in dolžnostmi.
Priprava konfirmandov na to svečanost je potekala v okviru veroučnega poučevanja od prvega razreda osnovne šole dalje, kakor tudi v obliki kampa, ki je bil namenjen lepšemu utrjevanju prijateljskih vezi – fotogalerija.

Svečanost konfirmacije se bo pričela ob 10.00 uri.

O pripravi na konfirmacijo je nastalo razmišljanje z naslovom »Biti konfirmand.«

Biti konfirmand le ni kar tako, kot se to marsikomu zdi na prvi pogled. Je izredno pomembna prelomnica v življenju posameznika. Ne samo, da odraščaš v zrelo osebo, spreminjaš tudi pogled na svet.
Tekom naših veroučnih srečanj imamo priložnost spoznavati, kako pomembno vlogo v življenju je imela in ima še danes vera in vse ostalo, kar je z njo povezano. Tudi sam sem to lahko spoznal, predvsem tekom zadnjega leta naših veroučnih srečanj, ko se temeljito pripravljamo na naš zelo pomemben dogodek - konfirmacijo.
Znanje o krščanskem nauku, cerkvi in še marsikaj drugega smo imeli možnost spoznati tudi preko drugih oblik srečanj. Tako sem se udeležil tabora, kjer je seveda bilo poleg priprav na konfirmacijo zelo pomembno tudi druženje in navezovanje ter poglabljanje prijateljskih vezi. Poleg tega sem se udeležil tudi enodnevne ekskurzije, kjer sem lahko spoznal tudi druge evangeličanske cerkve v Prekmurju. Ogledali smo si puconsko cerkev, katera šteje tudi največ članov. Poleg le-te smo spoznali tudi druge (Moravske Toplice, Križevci, Domanjševci, Hodoš, …)  Vsaka se mi je na svoj način vtisnila v spomin, ena po svoji zunanjosti in legi, druga spet po svoji prečudoviti notranjosti. Poleg cerkva sem lahko spoznal tudi duhovnike posameznih cerkvenih občin, ki mi do sedaj še niso bili znani.

Moram priznati, da me vsa ta naša srečanja in druženja izredno bogatijo in tako nekako še bolj čutim, da sem tudi sam pomemben član evangeličanske Cerkve.

Sašo Farič

Copyright © ECO Bodonci | production: Creativ, Novi mediji d.o.o. |