VIZITKA

Evangeličanska cerkvena
občina Bodonci
Bodonci 6
9265 Bodonci
Slovenija
Tel.: 00 386 2 549 10 06
Fax: 00 386 2 549 12 95
E-mail:eco.bodonci@siol.net

MINI ANKETA

Bodonsko cerkveno občino tvorijo verniki iz

» Glasujem    » Rezultati ankete
E-NOVICE

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

NOVICE

30. obletnica konfirmacije (Janja Vlaj)

9. 07. 2012

Evangeličanska cerkvena občina Bodonci je ob 30. obletnici konfirmacije v soboto, 7. julija, priredila svečano božjo službo. Svečane slovesnosti se je od dvajsetih konfirmandov letnika 1982 udeležilo 10, štiri konfirmandke in šest konfirmandov.


Izpred oltarja v evangeličanski cerkvi v Bodoncih se je 1. avgusta 1982 na odgovorno pot krščanstva podalo 20 mladih vernikov, in sicer devet deklic in enajst dečkov. Velika večina jih je v tem času ostala s svojo gmajno povezana, nekatere pa je pot življenja popeljala v druge kraje. »Vsem je ostalo skupno eno – izbirali ste si poti, a bil je in je Gospod, ki vodi vaše korake. Za vse vas so ti koraki bili sicer različni koraki. Pa vendar – koraki trudov in dela, koraki ustvarja, koraki grajenja družinskih gnezd, koraki vzgajanja otrok, a obenem vedno znova tudi koraki veselja in žalosti, koraki uspehov, pa tudi koraki neuspehov,« so bile besede evangeličanskega duhovnika Simona Severja iz oživitve preteklosti.


Svečane božje službe se je udeležilo deset konfirmandov, in sicer štiri konfirmandke in šest konfirmandov. Božja služba je bila obogatena z duhovno zgodbo o kamnoseku, ki je slovel je po tem, da je bil v svojem poklicu nenavadno vešč. Najprej je bil kamnosek, nato je postal visoki uradnik, nato pripadnik ljudstva Zhuang, potem sonce, oblak, veter in skala. Vedno si je želel biti najmočnejši. Ampak čez nekaj časa je prišla skupina kamnosekov, so si ogledali skalo, preverjali njeno trdnost in jo začeli lomiti. Zbegani kamnosek, ki je bil ves prestrašen, je poiskal pomoč pri vili. »Najbolje bi bilo, če bi bil to, kar si,« je dejala vila. In tako je ponovno postal kamnosek. Od takrat je delal kot nikoli prej in postal še boljši mojster. Zaradi svoje veščosti je pogosto dobival naročila. Sčasoma je postal zelo znan in vsi v njegovem kraju so ga spoštovali kot velikega kamnoseka.


Vsem zbranim je duhovnik Simon Sever povedal: »Bodite to kar ste.« Božja služba se je nadaljevala še z delitvijo Svete večerje, Gospodovo molitvijo in Božjim blagoslovom.

Copyright © ECO Bodonci | production: Creativ, Novi mediji d.o.o. |