VIZITKA

Evangeličanska cerkvena
občina Bodonci
Bodonci 6
9265 Bodonci
Slovenija
Tel.: 00 386 2 549 10 06
Fax: 00 386 2 549 12 95
E-mail:eco.bodonci@siol.net

MINI ANKETA

Bodonsko cerkveno občino tvorijo verniki iz

» Glasujem    » Rezultati ankete
E-NOVICE

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

NOVICE

Izlet veroukarjev s turističnim vlakcem

Veroukarji s šoferjem Srečkom in vodičko Danijelo pred cerkvijo v Bodoncih.

10. 07. 2010

Bodonski veroukarji od prvega do šestega razreda, ki verouk obiskujejo med počitnicami, so se na svojem prvem počitniškem veroučnem srečanju, v ponedeljek, dne 5. julija, odpravili na izlet po bližnji okolici s turističnim vlakcem Občine Grad. Turistični vlakec jih je popeljal najprej na obronek zaselka Kaniža, 2 kilometra od grajskega poslopja pri gradu, ker stoji grobnica grajskih velikašev – Kripta iz leta 1751.

Za tem so si ogledali grajsko poslopje, ki jim ga je na kreativen način približala Nataša Moršič iz JZ Krajinski park Goričko. Po ogledu gradu Grad je sledil ogled lepo obnovljenega Pütarjevega mlina in oljarne v Dolnjih Slavečih.

Malica in oddih je bil pri Belem Križu v Kruplivniku, ki s stebrastim znamenjem ob cesti opozarja na kugo v 18. stoletju.

Po ogledu kužnega znamenja je sledil še ogled opuščenega kamnoloma bazaltnega tufa pri Gradu, katerega posebnost so olivinove nodule, velike od enega do nekaj centimetrov.

Turistični vlakec s prijaznima, šoferjem Srečkom in vodičko Danijelo, nas je nazaj v Bodonce pripeljal ob 13.00 uri. Prvi julijski ponedeljek bo veroukarjem zaradi prijetnih dogodivščin ostal v lepem spominu.

Utrinki z izleta - fotogalerija.

Copyright © ECO Bodonci | production: Creativ, Novi mediji d.o.o. |