VIZITKA

Evangeličanska cerkvena
občina Bodonci
Bodonci 6
9265 Bodonci
Slovenija
Tel.: 00 386 2 549 10 06
Fax: 00 386 2 549 12 95
E-mail:eco.bodonci@siol.net

MINI ANKETA

Bodonsko cerkveno občino tvorijo verniki iz

» Glasujem    » Rezultati ankete
E-NOVICE

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

NOVICE

Izlet v Surd in Nagykanizso

Konfirmacijska skupina 2010 skupaj s starši pred cerkvijo v Surdu.

9. 07. 2010

Letošnji bodonski konfirmandi, skupaj jih je 11, so se dne 25. junija skupaj s svojimi starši odpravili na izlet v madžarski Surd in Nagykanizso. 

V Surdu, kraju kjer sta bila duhovnika Štefan Küzmič in Mihael Bakoš, so si ogledali tamkajšnjo cerkev in se seznanili z zgodovino kraja in verske skupnosti. Predstavila sta jo sin od duhovniškega para Smideliusz, Csaba in mlada vernica Šarika. Po ogledu cerkve so se sprehodili do skoraj dvestoletnega javorjevega drevoreda in parka v katerem je bil od sredine devetnajstega stoletja dvorec grofovske družine Zichy. Park in drevored v Surdu sta od leta 2000 poimenovana po nekdanjih lastnikih, družini Zichy. Kraj Surd, ki je oddaljen od Nagykanizse 16 kilometrov, ima 672 prebivalcev, od tega 340 evangeličanske veroizpovedi. Cerkvena občina šteje skupaj 600 članov.

Po ogledu Zichyjevega drevoreda in parka je sledilo kosilo v bližnjem kraju Gyékényes, nato pa na poti domov še ogled evangeličanske cerkve v Nagykanizsi. Evangeličani so v Nagykanizssi navzoči od leta 1544. Danes ima njihova skupnost okrog 900 članov.

Izlet v Surd in Nagykanizso je kofirmande obogatil z novim znanjem in jim približal za prekmurske evangeličane zgodovinsko pomembna kraja.

Copyright © ECO Bodonci | production: Creativ, Novi mediji d.o.o. |