VIZITKA

Evangeličanska cerkvena
občina Bodonci
Bodonci 6
9265 Bodonci
Slovenija
Tel.: 00 386 2 549 10 06
Fax: 00 386 2 549 12 95
E-mail:eco.bodonci@siol.net

MINI ANKETA

Bodonsko cerkveno občino tvorijo verniki iz

» Glasujem    » Rezultati ankete
E-NOVICE

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

NOVICE

Odkritje spominskega obeležja ob 110. obletnici rojstva prvega prekmurskega akademskega slikarja Ludvika Vrečiča v Skakovcih

Kip Ludvika Vrečiča

6. 06. 2010

V nedeljo, 6. junija, je bila v Skakovcih ob 11.30 uri svečanost ob odkritju spominskega obeležja prvemu prekmurskemu akademskemu slikarju – Ludviku Vrečiču (1900 – 1945). Na svečanosti, ki sta jo skupaj z otvoritvijo razstave likovnih del Ludvika Vrečiča v Vili Vogler na Cankovi, pripravili Občina Cankova in Evangeličanska cerkvena občina Bodonci, so lepo število navzočih od blizu in daleč nagovorili Drago Vogrinčič, župan Občine Cankova, Gojko Zupan, sekretar na direktoratu za kulturno dediščino, mag. Franc Obal, strokovni sodelavec in dr. Ida Horvat, nečakinja od slikarja Vrečiča. Na svečanosti, ki jo je povezovala inšpektorica bodonske cerkvene občine prof. Zdenka Jelenovec, so sodelovali še mešani pevski zbor iz Cankove pod vodstvom prof. Dejana Prasla, mešani otroški pevski zbor Evangeličanske cerkvene občine Bodonci pod vodstvom prof. Damjana Kuzme ter dramska skupina KUD Avgust Pavel iz Cankove, ki je zbrane nagovorila ob spremljavi Andija Sobočana na cimbalah, z recitalom »Moje Prekmurje!«.

Spominsko obeležje, doprsni kip Ludvika Vrečiča, ki se nahaja čez cesto od kapele v Skakovcih, je delo akademske kiparke Irene Čuk.

 

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.

Copyright © ECO Bodonci | production: Creativ, Novi mediji d.o.o. |