VIZITKA

Evangeličanska cerkvena
občina Bodonci
Bodonci 6
9265 Bodonci
Slovenija
Tel.: 00 386 2 549 10 06
Fax: 00 386 2 549 12 95
E-mail:eco.bodonci@siol.net

MINI ANKETA

Bodonsko cerkveno občino tvorijo verniki iz

» Glasujem    » Rezultati ankete
E-NOVICE

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

NOVICE

Otvoritev sezone "Motokluba Veterani" Murska Sobota

10. 05. 2007

Na prelepo nedeljsko jutro, 29. aprila 2007, smo se člani našega društva z našimi družinskimi člani in ostalimi simpatizerji naših aktivnosti zbrali na novi bencinski črpalki OMW v Murski Soboti. Ne zgodi se prav velikokrat, da bi se v tako velikem številu zbrali naši člani, kot to nedeljsko jutro. Vsega skupaj se nas je zbralo okrog 120, samih vozil pa je bilo preko 60. S svojimi starodobniki so se člani kluba pripeljali praktično iz celega Prekmurja, pa  tudi tisti, ki živijo na nasprotnem bregu reke Mure. Še posebej veseli pa smo bili obiska naših sosedov iz »Oldtimer« kluba Međimurje – s Hrvaške, s katerim naš klub goji prav poseben prijateljski odnos. Po jutranji kavici in prigrizku (katero je  za vse udeležence prireditve sponzoriralo podjetje OMW) je vse navzoče nagovoril predsednik kluba, g. Emil Brunec ter se jim zahvalil za tako množično udeležbo. Prav tako se je zahvalil  direktorju OMW, p.e. Murska Sobota, g. Karoliyu, za izkazano pozornost in sponzorstvo.
Nato se je oblikovala  dolga kolona starodobnih vozil, ki so se zapeljala skozi center Murske Sobote, ter tako dala občanom vedeti, da so se starodobniki znova prebudili iz dolgega zimskega spanca. Pot nas je nato vodila skozi Černelavce, Polano, Brezovce, Lemerje, Zenkovce vse do Bodoncev, kjer se je odvijalo osrednje srečanje tega dne.
Ko smo svoja vozila parkirali v prelepo urejeni okolici Evangeličanske cerkve v Bodoncih, so nas takoj medse toplo sprejeli vaščani iz Bodoncev, kakor tudi vsi verniki Evangeličanske cerkvene občine Bodonci. Z besedami ne gre opisati tega prisrčnega sprejema, saj smo se prav vsi udeleženci te prireditve, ne glede na to, iz kakšnega družbenega sloja ali kakšne veroizpovedi je kdo, počutili kot celota. To je tudi bistvo in osnovno poslanstvo našega delovanja – da smo vsi člani našega društva enaki in enakopravni ter  med seboj ne delamo nobenih razlik.
Prijazne domačinke so nam postregle z domačimi specialitetami in dobrotami, okusili pa smo tudi žlahtno goričko kapljico. Vrhunec dneva pa je bila božja služba, ki jo je vodil naš član in podpredsednik kluba, g. Simon Sever – duhovnik bodonske evangeličanske cerkvene občine. Prav njemu se imamo v veliki meri zahvaliti, da je bil ta dan nekaj novega in nepozabnega ter da so bila vsa organizacijska dela izpeljana brezhibno. Po končani božji službi je bila še blagoslovitev voznikov na parkiriščih ob cerkvi in podružnični osnovni šoli.
V nepopisno veselje otrok in tudi starejše generacije pa so bile vožnje s starodobniki, ki so jih s svojimi vozili opravili nekateri člani našega kluba. Z velikim veseljem v srcu ugotavljam, da smo s temi vožnjami mlajši generaciji pokazali, da je lahko tudi stara tehnika vredna občudovanja, marsikateremu starejšemu občanu pa se je ob pogledu na lično obnovljena starodobna vozila znova povrnil spomin na mladost. Veseli nas, da ljubezen do starodobne tehnike ne pozna nobenih generacijskih ovir in da smo na ta dan to dejavnost približali slehernemu ljubitelju starih vozil, mladini pa dali navdih in inspiracijo za podobno početje.
Popoldne smo se nato zapeljali h gostišču »Na jasi« v Bodoncih, kjer so nam prijazni gostitelji postregli s pravim prekmurskim »bogračem« in jedmi z žara. Za dobro vzdušje in zabavo pa je poskrbela znana prekmurska pevka Marina Huber s svojimi muzikanti.
Ko se je dan že prelevil v večer in ko je na bodonski breg počasi padal mrak, je bilo slišati rohnenje zadnjih »oldtimerjev«, ki so se polni novih doživetij in spoznanj odpravili proti svojim domovom. 
Ta dan bo vsekakor z zlatimi črkami zapisan v naših spominih in srcih, saj je bil nekaj nepozabnega in novega. Želimo si le, da bi se čez eno leto zopet srečali v Bodoncih. Do takrat pa, dragi »oldtimerji«, SREČNO VOŽNJO!

Simon Kojek, tajnik društva

Copyright © ECO Bodonci | production: Creativ, Novi mediji d.o.o. |