VIZITKA

Evangeličanska cerkvena
občina Bodonci
Bodonci 6
9265 Bodonci
Slovenija
Tel.: 00 386 2 549 10 06
Fax: 00 386 2 549 12 95
E-mail:eco.bodonci@siol.net

MINI ANKETA

Bodonsko cerkveno občino tvorijo verniki iz

» Glasujem    » Rezultati ankete
E-NOVICE

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

NOVICE

Razmišljanje o miru

3. 03. 2007

Veroukarji četrtih razredov so pri verouku razmišljali o miru. Kaj so povedali? Preberite ... in poskusite vsaj nekaj od tega tudi uresničevati. Pa veliko dobre volje Vam želimo ...

Najpomembnejša stvar v življenju vsakega človeka je mir. Ni lepšega, če se človek zjutraj prebudi brez strahu. V prvi vrsti bi naj bil mir v družini, da bi si med seboj pomagali, se spoštovali, bili potrpežljivi do starejših oseb in otrok, jim prisluhnili in imeli čas za njih. Nato si želimo, da bi bil mir po celem svetu, da ne bi bilo vojn in bi veliki ljudje znali gospodariti s svetom, brez vojn in nasilja. Želimo si tudi, da bi voditelji raznih ver našli svoj duševni mir in bi popeljali svoje ljudi po mirni poti, v sožitju drugih ver v  svetlejšo prihodnost.
Če ima človek svoj duševni mir, v njem ni prostora  za jezo, nasilje in druge človeške slabosti ter je zadovoljen s tistim, kar ima, pa če je  to še tako  malo.
Anamarija Poll, 4.D

Beseda mir je najlepša izgovorjena beseda na svetu. Za mir skrbimo tako, da ga nosimo v srcih in ga delimo z drugimi ljudmi po svetu. Želim si, da bi bil mir v šoli, v zavetišču, bolnišnici, med ljudmi, predvsem pa v družini. Lahko smo srečni, da živimo v miru, saj nekateri otroci sploh ne vedo, kaj je mir. Mir uživam takrat, kadar sem pri Božji službi in v toplini svojih najdražjih. Starejši ljudje znajo mir veliko bolj ceniti, kot pa mi mlajši otroci. Če imamo v svojih srcih mir, lahko živimo srečno in popolno življenje. Moje življenje je mirno in si želim, da bi tako ostalo.
Melani Mörec, 4.D

Beseda mir mi pomeni, da ni vojne, ne nesreč in sovraštva  med narodi različne rase. Želela bi, da bi vsak človek imel svoj mir v svojem vsakdanjem življenju. Beseda mir bi morala biti vsepovsod na svetu, a je ni. Ponekod so vojne, umirajo nedolžni ljudje, otroci izgubijo starše, zapustijo svoje domove ter ostanejo sami. Ljudem bi morali pomagati in jih ne odrivati od sebe. Jaz lahko rečem, da imam mir, a nekateri tega po svetu ne občutijo.
Nina Maček, 4.D

Mir je, da se v družini ne pretepamo, se ne kregamo, se v miru pogovarjamo. V nekaterih družinah pa je doma nemir.  V nekaterih državah je vojna, zato tudi mladi to občutijo. Kjer v družinah prevladuje nemir, se to opazi na otrocih. V šoli se slabše učijo, so zamišljeni, zaprti vase…  Alen Dopona, 4.D 

Mir je svoboda brez nasilja, brez vojn, brez prepiranja, brez kreganja… Za mir skrbimo tako, da se s sošolci, prijatelji, starejšimi sorodniki in drugimi ne pretepamo in jih ne žalimo. Za mir skrbim tudi pri živalih, tako da jih ne podim, sem prijazen do njih in skrbim  za njih, jih hranim, se z njimi igram in se z njimi veselim. Mir doživljam takrat, ko sem s starši vesel, se ne prepiram, sem priden in se ne kregam. Mir doživljam tudi takrat, ko sem skupaj s staršema in se igramo, hodimo po nakupih, se o čem pogovarjamo, se družimo s prijatelji. Ko sem vesel in takrat, ko prihajajo prazniki, ki si jih želim veselo in mirno preživeti, kakor jih naj preživijo tudi otroci, ki so zapuščeni,  brez hrane in brez miru, katerega so zelo potrebni za boljše življenje.
Beno Pavel, 4.D
Za mir skrbim tako, da ubogam, se lepo obnašam, ne preklinjam, se ne norčujem,  se ne pretepam in pomagam svojim staršem. Mir doživljam, ko sem srečen, zadovoljen, mir doživljam med prazniki in pri Božji službi. Mir je, ko si med seboj pomagamo, se spoštujemo, se imamo radi in  skrbimo drug za drugega.
Jernej Jurhar, 4.D

Copyright © ECO Bodonci | production: Creativ, Novi mediji d.o.o. |