VIZITKA

Evangeličanska cerkvena
občina Bodonci
Bodonci 6
9265 Bodonci
Slovenija
Tel.: 00 386 2 549 10 06
Fax: 00 386 2 549 12 95
E-mail:eco.bodonci@siol.net

MINI ANKETA

Bodonsko cerkveno občino tvorijo verniki iz

» Glasujem    » Rezultati ankete
E-NOVICE

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

NOVICE

Razmišljanje o praznikih ...

23. 12. 2006

Ko se prižgejo praznične lučke, ko so izložbe trgovin vabljivo okrašene, ko je doma prepovedano stikati po omarah in ko iz kuhinje zadiši po sveže pečenih piškotih, takrat je december. Mesec pričakovanj, veselja in praznikov. Zagotovo pa je Božič najlepši čas v decembru, čas ko se zazdi, da je posijala luč v mračnost zimskih dni in kot, da se je spet rodilo upanje, s katerim bo človek lepše in lažje zaživel. Torej praznik, ki v hladno, temno noč prinese luč upanja, ljubezni in sreče.
Prihod tega praznika nam v dandanašnjem času oznanjajo božična drevesa okrašena z raznoterimi lučkami, s takšnimi ali drugačnimi modernimi okraski, izložbe napolnjene z dragocenimi darili. Ob vsem tem se lahko vprašamo, ali je ta moderen način praznovanja Božiča res tisto, kar si želi vsak od nas.
Tudi letos Božič že trka na vrata. Naj bo ta praznik priložnost za medsebojno zbliževanje. Naj darila, ki jih bomo izražali našim najbližjim, ne pomenijo razkazovanja moči in bogastva. Majhna darila namreč izzovejo veselje in hvaležnost, velika darila pa le nova in večja pričakovanja. Ne pozabimo torej na skupne trenutke, ker nas ti lepi trenutki notranje bogatijo. Ne pozabimo na preprosta vsakodnevna darila, ki jih današnji čas izpodrinja: spoštovanje, zaupanje, prijazne besede, nasmeh, topel objem. A to niso dovolj velika in dragocena darila?
Potrebno bo torej prižgati nove luči, za mir v nas samih, za več ljubezni, upanja polni advent, za letošnji drugačen, bolj doživet in srečen božič za vse nas. Naj bo res srečen. Mir in radost božiča pa naj sta naša stalna spremljevalca.
Počasi in nezadržno bo prišel tako tudi zadnji dan v letu.
Kazalec bo naznanil novo leto, staro leto bo izročilo svoje žezlo novemu z željo, naj bo pravično in dobro. Za trenutek bomo ugasnili luči, na stotine ust se bo zbližalo v poljub, na stotine rok se bo objelo. Izreklo se bo na tisoče želja. Sprejmimo drug drugega in imejmo radi kljub drugačnosti. Stisnimo drug drugemu dlan, podarimo si odkrit in prijateljski pogled.
In ne pozabimo vsako kapljico, ki nam prinese nasmeh na obraz in toplino v našo dušo, priliti v naš vodnjak sreče. Naj bo torej poln do vrha vse dni.


Suzana Farič

Copyright © ECO Bodonci | production: Creativ, Novi mediji d.o.o. |