VIZITKA

Evangeličanska cerkvena
občina Bodonci
Bodonci 6
9265 Bodonci
Slovenija
Tel.: 00 386 2 549 10 06
Fax: 00 386 2 549 12 95
E-mail:eco.bodonci@siol.net

MINI ANKETA

Bodonsko cerkveno občino tvorijo verniki iz

» Glasujem    » Rezultati ankete
E-NOVICE

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

NOVICE

Izobraževalni obisk društva Inicijativa v Nemčiji

Udeleženci skupaj z Dr. Hoeherjem in Dr. Toeterjem

28. 11. 2006

Člani Društva INICIJATIVA Slovenija so bili med petkom in nedeljo (24. – 26. november) na obisku pri partnerskem društvu INITIATIVE v Nemčiji, v bližini mesta Hamburg (zvezna dežela Spodnja Saška). Namen obiska je bila izmenjava informacij povezanih z obnovljivimi viri energije, pod skupnim imenovalcem »Obnovljivi viri energije – njihova proizvodnja in uporaba«. Temu cilju sta bili v petek namenjeni predavanji Dr. Gerda Höherja (Spodnje Saško ministrstvo za kmetijstvo, prehrano in zaščito potrošnikov) na temo »Obnovljivi viri energije v Spodnji Saški« ter člana društva INITIATIVE Hans-Jürgena von Richthofen »Proizvodnja bio plina na kmetijskem gospodarstvu«.
Sobota je bila v znamenju obiskov. Obiska podjetja »Wittinger BioDiesel eG«, ki se ukvarja s predelavo oljne ogrščice, podjetja »Bokel BioDiesel Gmbh«, katero predeluje olja rastlinskega izvora v bio dizelsko gorivo ter nato še kmeta Haralda Otte, katerega kmetija je v zadnjih letih osredotočena na proizvodnjo električne energije na osnovi bio plina ter na proizvodnjo in prodajo bio lesne masne – t.i. lesnih sekancev.
Zadnji dan obiska, v nedeljo, so udeleženci obiskali božjo službo v evangeličanski cerkvi v Uelzenu, po njej pa zaključili svoj izobraževalni obisk na kmetiji Dr. Hartmuta Töterja usmerjeni v pridelavo krompirja in čebule. (Dr. Töter je obenem odgovoren za sodelovanje nemške INITIATIVE z našim društvom.)
Gostoljubje v času obiska nam je nudil izobraževalni center v Barendorfu, kulturno-zgodovinsko pa sta nas obogatila ogleda mest Lüneburg in Celle (v slednjem posebej Albrecht-Thaer Schule s čudovitim zeliščnim vrtom).
Ker energija pridobljena iz fosilnih goriv postaja čedalje dražja (vedno pogosteje se pojavlja tudi vprašanje mej fosilnih goriv), pripada obnovljivim virom energije prav gotovo prihodnost. Tako z gospodarskega, kakor tudi z ekološkega vidika. Utrinki z izobraževalnega obiska so v fotogaleriji.

Vsi, ki vas zanima delovanje društva INICIJATIVA Slovenija, lahko dobite podrobnejše informacije pri duhovniku mag. Leonu Novaku –  eco.ms@siol.net.

Copyright © ECO Bodonci | production: Creativ, Novi mediji d.o.o. |